onsdag 27 april 2011

Receptet på Cheescaken

Frusen blåbär och hallon cheescake.


Ingredienser:
3dl grädde
200g philadelphiaost
1,5dl sukrin
3ägg
0.75tsk vanilj
1dl blåbär
1dl hallon

lite mandlar eller nötter



Beskrivning:
1. Dela äggen. Lägg gulorna i en stor bunke och vitorna i en annan .
2.Vispa äggulorna tillsammans med sukrin och vanilj till en porös blandning.
3. Vänd ner philadelphiaosten i äggulesmeten.Rör ihop till jämn smet.
4.Tillsätt bären och rör ner dem i smeten.Rör ordentligt så smeten får färg från bären.
5. Vispa grädden hårt i en separat skål (elvisp rekommenderas), och vänd ner i den övriga smeten. Rör ihop till en jämn smet.
6.Vispa äggvitan till ett hårt skum (elvisp rekommenderas). Äggvitan ska vara så fast att du kan vända upp och ner på skålen utan att det rinner ner. (gu va man får vispa!)
7. Mixa nötter eller frön du gillar till grovtmjöl och häll i botten på formen.
8.Häll fyllningen i formen och ställ in i frysen i 5timmar.
9. Ta ut kakan ca 20min i rumstemperatur innan den ska käkas:)

Biffen e klar!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar