Äntligen! Här kommer ett vegetariskt middagstips!

Ingredienser till Biffarna (ca10st)
1 halloumi
1 medelstor zucchini(squash)
2 ägg
1 msk fiberhusk går även bra med något annat mjöl
Peppar o salt
andra kryddor som man gillar jag tog oregano
(man kan nog ha i lite lök i biffarna också så blir det ännu mera smak)
Ingredienser till Tomatsåsen
1 burk krossadetomater
1 liten lök
4 vitlöksklyftor (ta mindre om du inte gillar vitlök:)
1 msk grönskasbuljong
salt, peppar, oregano, basilika, timjan
Börja med tomatsåsen.
Stek den hackade löken i en kastrull. Häll sedan över resten av ingredienserna o låt puttra.
Biffarna
Riv zucchinin o försök pressa ur saften.
Riv halloumin
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Klicka ut smeten i en stekpanna o stek biffarna.
Servera med sallad eller kanske ris el quinoa.
Tack Lina Janemar för tipset:)
Tack för receptet Stina, det här måste jag prova! (fast får nog vänta lite och göra den när det är barnfritt runt matbordet, helgens köttfärsbiffar med fetaost i gick knappt ner eftersom "de ser ju inte alls ut som stora köttbullar")
SvaraRadera:) alltså har jag missat nått.. Har du barn Jasmin? :)
SvaraRaderaNä, inte jag men min pojkvän har :)
SvaraRaderajaahaaa va roligt!!!!
SvaraRaderaJa, det är supermysigt! Ikväll blir det laxburgare efter Ninas recept. Det är tur att jag har vänner som bloggar recept och mattips när min egen fantasi tryter :)
SvaraRadera